Jahodové dortíčky z drobenkového těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 961 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 52 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 173.1 mg
 - Draslík 280.1 mg
 - Vláknina 4440 mg
 - Vitamín A 4440 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 7.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mandlový krém s rumem [60314]:
 - 
                                2
Máslo necháme změknout a utřeme je ve větší míse.
 - 
                                3
Mandle nastrouháme a spolu s cukrem vsypeme přes husté síto na utřené máslo. Vše dobře umícháme. Do husté směsi přidáme vejce. Ručně mícháme tak dlouho, až se ingredience rovnoměrně propojí.
 - 
                                4
Na závěr přimícháme rum a škrob. Dobře propracujeme, mísu přikryjeme fólií a dáme vychladit do lednice.
 - 
                                5
Drobenkové těsto [60369]:
 - 
                                6
Na vál do mouky (cca 20 g odložíme na vyválení) nakrájíme máslo a rychle mnutím rozdrobíme. V drobence uděláme důlek, do něj vlijeme rozšlehané vejce, vodu, přisypeme cukr a sůl. Vypracujeme rychle těsto, utvoříme bochánek, který rozválíme na 4 cm vysokou placku, zabalíme do fólie a necháme v lednici vychladnout.
 - 
                                7
Troubu předehřejeme na 220 °C, formičky použijeme s nepřilnavým povrchem.
 - 
                                8
Těsto vyválíme a vykrájíme vykrajovátkem kroužky o trochu větší než formičky. Kolečka vtiskneme do formiček a necháme chvíli v lednici vychladit.
 - 
                                9
Poté formičky naplníme mandlovým krémem a pečeme zhruba 10 minut.
 - 
                                10
Vychladlé dortíčky zdobíme omytými a osušenými jahodami (vybíráme menší) bez stopek.