Polévka z pečených paprik
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 1182 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 4.5 mg
 - Draslík 1073.9 mg
 - Vláknina 18685 mg
 - Vitamín A 18685 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 253.2 mg
 - Vitamín E 5.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky přepůlíme, osolíme, zakápneme olivovým olejem a pečeme je na 180 °C nejprve řezem nahoru 15 minut, poté 15 minut řezem dolů.
 - 
                                2
Rajčata a červenou cibuli přepůlíme a řezem nahoru je pečeme posledních 15 minut s paprikami.
 - 
                                3
Po upečení rajčata a papriky oloupeme.
 - 
                                4
Bílou cibuli nakrájíme na jemno a opečeme na oleji. Přidáme pokrájenou pečenou zeleninu. Zalijeme vývarem a vaříme 15 minut.
 - 
                                5
Rozmixujeme a ještě chvilku povaříme.
 - 
                                6
Podáváme ozdobené dýňovým olejem a nasucho opraženými dýňovými semínky.