Krůtí plátky Tandoori
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 190 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 100.5 mg
 - Draslík 594.1 mg
 - Vláknina 1042.2 mg
 - Vitamín A 1042.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce smícháme jogurty s kořením, rozmačkaným česnekem, rozmačkaným zázvorem, jemně nasekanými a rozmačkanými paprikami, s citronovou šťávou, solí a pepřem. Směs má být co nejhladší.
 - 
                                2
Do krůtích plátků nakrojíme zářezy a maso vložíme do připravené směsi. Necháme do druhého dne v chladu.
 - 
                                3
Maso i s marinádou přendáme do pekáče nebo zapékací mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Nakonec necháme chvíli pod grilem v troubě.