Cannéles
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 671 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 98 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 285.9 mg
 - Draslík 95.9 mg
 - Vláknina 2362.5 mg
 - Vitamín A 2362.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 801.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábneme semínka a spolu s luskem je vložíme do hrnce s mlékem.
 - 
                                2
Přivedeme k varu, přidáme vanilkový cukr a krátce povaříme. Odstavíme a necháme chladnout.
 - 
                                3
V míse vyšleháme za pomoci robota nebo elektrického šlehače máslo s cukrem a postupně po jednom přidáváme vejce a žloutky.
 - 
                                4
Do máslové směsi zašleháme mouku, rum a špetku soli.
 - 
                                5
Nyní přilijeme vychladlé vanilkové mléko.
 - 
                                6
Těsto přikryjeme fólii a necháme 24 hodin v lednici odpočívat. Těsto tak krásně zhoustne.
 - 
                                7
Troubu si předehřejeme na 180°C.
 - 
                                8
V mikrovlnné troubě rozpustíme trochu másla na vymazání formiček. Já postupovala tak, že jsem máslo nalila do jedné formičky, následně ho přelila do další, a další… Když jsem je měla všechny, ještě jsem celou formou poklepala vzhůru nohama, aby mi ve formičkách zbylo co nejméně másla.
 - 
                                9
Formičky plníme asi jen do 2/3 (těsto hodně nabude) a pečeme asi 45-50 minut.
 - 
                                10
Vyklápíme ještě teplé!!! Dobrou chuť! ;)))
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            


