Husarský špíz z mletého masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 885 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 63 g
 - Sodík 415 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1144.4 mg
 - Vláknina 15435 mg
 - Vitamín A 15435 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 75.8 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme ve slupce doměkka.
 - 
                                2
Mleté maso smícháme se solí a pepřem a vytvoříme koule o průměru 5 cm (měly bychom mít 4 koule) . Osmažíme je ze všech stran na oleji.
 - 
                                3
Klobás, cibuli a paprika nakrájíme na větší kusy.
 - 
                                4
Připravíme si dvě špejle. Na každou špejli napichujeme střídavě maso (na jednu špejli se vejdou dvě kuličky masa) a připravenou nakrájenou zeleninu. Obě špejle dáme do pekáčku a pečeme 30 minut přikryté na 200 °C.
 - 
                                5
Mezitím si do druhého pekáčku naskládáme osolené a přepůlené brambory.
 - 
                                6
Po třiceti minutách pečení maso odkryjeme a posypeme strouhaným eidamem. Spolu s bramborami ho vrátíme do trouby a pečeme ještě 20 minut.