Brněnský drak s pečeným bramborem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 524 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 106.5 mg
 - Draslík 1781.2 mg
 - Vláknina 16320 mg
 - Vitamín A 16320 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory vaříme vcelku 20 minut. Poté jejich slupku nařežeme do kříže a pečeme 10 minut na 220 °C.
 - 
                                2
Vepřové maso rozřízneme na dva plátky, každý osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na pánvi z obou stran a pak i s výpekem přidáme na 10 minut přikryté do trouby k bramborám.
 - 
                                3
Výpek z masa svaříme na polovinu.
 - 
                                4
Na dva talíře rozdělíme brambory a plátky masa, zalijeme omáčkou. Maso ještě ozdobíme kečupem a hořčicí a na každý plátek dáme lžičku strouhaného křenu nebo křenexu.