Jablenky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 102 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 191.4 mg
 - Draslík 342.1 mg
 - Vláknina 6051 mg
 - Vitamín A 6051 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Z bílků a soli ušleháme pevný sníh, vmícháme cukr, mouku s kypřicím práškem, mléko, žloutky a do těsta vmícháme jablka. Zlehka zamícháme, na rozpáleném oleji tvoříme placičky a smažíme z obou stran dozlatova.
 - 
                                3
Ještě horké placičky obalujeme ve skořicovém cukru.