Semifreda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 55 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 292.6 mg
 - Draslík 141 mg
 - Vláknina 3761.7 mg
 - Vitamín A 3761.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plech s vysokým okrajem vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 170 °C.
 - 
                                2
Bílky vyšleháme do pěny, postupně vešleháme cukr, až vznikne tuhá pěna. V míse vyšleháme olej se žloutky do pěny. Do žloutkové pěny postupně vmícháme mouku smíchanou s kakaem a na závěr lehce „zabalíme“ sníh z bílků.
 - 
                                3
Těsto nalijeme na plech a v předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.
 - 
                                4
V mezičase připravíme krém. Smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a vyšleháme dotuha. V míse metličkou šleháme alespoň půl minuty s vlažnou vodou želatinový ztužovač. Poté lehce přimícháváme šlehačku.
 - 
                                5
Upečený piškot necháme zchladnout, vyndáme opatrně, položíme na utěrku pečicím papírem nahoru a sloupneme ho z těsta.
 - 
                                6
Plech vyložíme čistým papírem, na něj položíme plát těsta, ale obráceně – stranu, z které jsme sloupli papír, dáme nahoru.
 - 
                                7
Plát celý natřeme šlehačkovým krémem, ozdobíme měsíčky mandarinek a a necháme alespoň 2 hodiny v chladničce. Poté vykrajujeme různé tvary.