Bažant pečený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1197 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 97242 mg
 - Bílkoviny 134 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 422.8 mg
 - Draslík 1710.1 mg
 - Vláknina 10485.8 mg
 - Vitamín A 10485.8 mg
 - Vitamín B6 3.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bažanta oškubeme, řádně očistíme, vykucháme, omyjeme a osušíme. Protkneme jej proužky slaniny a osolíme.
 - 
                                2
Zbylou slaninu rozškvaříme, přidáme máslo, nakrájenou cibuli a na tomto základě bažanta opečeme. Následně k němu přidáme koření, mírně podlijeme a upečeme. Během pečení bažanta přeléváme šťávou a dle potřeby mírně podléváme.
 - 
                                3
Jakmile je bažant upečený, vyjmeme jej, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, mírně podlijeme a povaříme.
 - 
                                4
Jako přílohy podáváme brambory, brusinky a kompot.