Kuře po francouzsku
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
 - 50 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 250 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Kuře
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1285 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 263 g
 - Sodík 751 mg
 - Bílkoviny 96 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 545.8 mg
 - Draslík 1175.7 mg
 - Vláknina 7357.5 mg
 - Vitamín A 7357.5 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 85.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme cibuli a očistíme mrkev.
 - 
                                2
Ročtvrtíme očištěné kuře, vyndáme drůbky a propláchneme studenou vodou. Kuřecí drůbky, čtvrtky kuřete, mrkev a cibuli dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a vaříme hodinu. Když se kuře uvaří, scedíme a vývar uchováme.
 - 
                                3
Oloupané žampiony nakrájíme na plátky a na pánvi podusíme na lžíci másla.
 - 
                                4
Nastrouháme tvrdý sýr.
 - 
                                5
Vejce rozšleháme ve smetaně.
 - 
                                6
Připravíme v hrnci světlou jíšku z mouky a zbytku másla. Zalijeme ji vývarem, rozmícháme a necháme projít varem.Do omáčky přidáme dušené žampiony a 10 minut povaříme. Odstavíme a vmícháme smetanu s vejci.
 - 
                                7
Čtvrtky kuřete vložíme do vymazané zapékací mísy, podlijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a 30 minut zapékáme v předehřáté troubě.
 - 
                                8
Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.