Kuřecí stehna na fazolových houstičkách
Suroviny
- 20 g Sádlo škvařené
 - 75 g Fazole bílé
 - 150 g Mouka polohrubá
 - 250 g Špenát listový čerstvý
 - 1000 g Kuřecí stehna
 - 1 kávová lžička Olej olivový
 - 1 kávová lžička Kardamom
 - 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 287 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 142.8 mg
 - Draslík 1037.3 mg
 - Vláknina 8048.3 mg
 - Vitamín A 8048.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí stehna vložíme do zapékací mísy, ochutíme několika lístky koriandru, rozmačkanými kuličkami kardamomu, na kolečka nakrájenými cibulkami a lžičkou oleje a necháme min. 6hodin marinovat.
 - 
                                2
Poté dochutíme solí a pepřem, vložíme do trouby předehřáté na 200C a pečeme 50min.
 - 
                                3
Na houstičky smícháme v míse mouku se sádlem, fazolemi rozmixovanými se 125ml vody, polovinou kypřicího prášku a špetku soli. Dobře promícháme, rozválíme na tenký plát a vykrajujeme kolečka o průměru cca 9cm.
 - 
                                4
Potřeme olejem, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 10min při 160C.
 - 
                                5
Čerstvé listy špenátu osolíme, opepříme a orestujeme krátce, cca půl minuty, na rozpáleném oleji.
 - 
                                6
Pečená stehna podáváme na houstičkách, doplněná špenátem.