Šťovíková polévka s hruškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 650 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 2.5 mg
 - Draslík 263.9 mg
 - Vláknina 9509.8 mg
 - Vitamín A 9509.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šťovík očistíme a rozdělíme na větší kousky. V hrnci zahřejeme vývar a šťovík v něm necháme 5 minut povařit.
 - 
                                2
Hrušky oloupeme a odstraníme jádřince, zázvor oloupeme a spolu s hruškami rozmixujeme. Šťovík rozmixujeme přímo v hrnci ručním mixérem a přidáme hruškový krém. Okořeníme a prudce přivedeme k varu, ale dále již nevaříme.
 - 
                                3
Polévku zjemníme smetanou, nalijeme do talířů a ihned podáváme. Můžeme podávat i studenou.