Zapečené provensálské clafoutis
Suroviny
- 1 krajíc Chléb konzumní
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Lilek
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 šálek Sýr Ricotta
 - 0.5 šálek Olivy černé
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 12 polévková lžíce Sýr Parmezán
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 1064 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 246.4 mg
 - Draslík 352.7 mg
 - Vláknina 6594.1 mg
 - Vitamín A 6594.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozehřejeme troubu na 180 stupňů.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej a restujeme na něm asi 6 minut do změknutí na kostičky nakrájený lilek a pokrájenou odjádřenou papriku. Směs osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Vedle v mixeru rozmixujeme najemno ricottu s vejci, 1 krajícem chleba bez kůrky a česnekem. Do směsi vmícháme špetku soli a pepře, nakrájenou bazalku, olivy rozpůlené napůl, strouhaný parmezán a orestovaný lilek s paprikou.
 - 
                                4
Směs nalijeme do máslem vymazané formy (asi 20 x 20 cm), dáme do trouby a pečeme asi 35 minut, až zezlátne.
 - 
                                5
Po vyndání z trouby necháme vychladnout a servírujeme.