Dort s jablky
Suroviny
- 115 g Ořechy vlašské
 - 170 g Hrozinky
 - 420 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 5 g Máslo čerstvé
 - 50 g Cukr moučkový
 - 300 g Cukr krupice
 - 350 ml Olej olivový jedlý
 - 350 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Tresť vanilková
 - 1 kávová lžička Soda jedlá
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 7 ks Jablka
 - 1 špetka Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 841 kcal
 - Sacharidy 102 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 106 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 77.7 mg
 - Draslík 352.3 mg
 - Vláknina 10871.2 mg
 - Vitamín A 10871.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 142.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180°C.
 - 
                                2
Dortovou formu o průměru 23 cm vymažeme máslem.
 - 
                                3
Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky.
 - 
                                4
Do misky prosejeme mouku se solí, sodou a skořicí.
 - 
                                5
V míse mixerem našleháme do pěny cukr s olejem. Poté postupně zašleháme vajíčka, zamícháme mouku a vlijeme mléko. Vmícháme sypkou směs, přidáme vanilkovou esenci. Na konec zamícháme kousky jablek, posekané ořechy a hrozinky.
 - 
                                6
Těsto vlijeme do formy a pečeme zhruba 1 hodinu a půl. Do těsta vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je dort hotový. Dort necháme ve formě zchladnout zhruba 15 minut a pak vyklopíme na mřížku. Vychladlý dort pocukrujeme.