Bezlepkový piškotový dort s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Jablka
  • 200 g Cukr moučkový
  • 400 g Piškoty bezlepkové
  • 2 ks Puding bezlepkový
  • 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 896 kcal
  • Sacharidy 153 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 151 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 201.6 mg
  • Vláknina 11325 mg
  • Vitamín A 11325 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a oloupaná jablka rozkrájíme, vykrojíme jadřince a pokrájíme je na čtvrtky. Dáme je do hrnce, zalijeme je vodou (4 dl), přidáme moučkový cukr a rozvaříme je. Poté je necháme vychladnout. V misce si rozmícháme 2 dl vody s 2 bezlepkovými pudinky. Uvaříme je v rendlíku podle receptu na obalu. (Vaříme je přibližně 2 minuty za stálého míchání.) Puding necháme vychladnout a smícháme ho s rozvařenými jablky. Směs dobře vymícháme, případně vyšleháme.

  • 2

    Dno a boky malé dortové formy(nebo mísy) vyložíme bezlepkovými piškoty, které zalijeme 1/3 jablečného pudingu, položíme další vrstvu piškotů, zase je přelijeme 2/3 pudingu. Poklademe 3 vrstvu piškotů, zalijeme zbytkem pudingu, povrch uhladíme a dáme do chladničky na 12 hodiny ztuhnout.

  • 3

    Smetanu (min. 31%) vyšleháme na tuhou šlehačku. Druhý den bezlepkový puding vyklopíme na tác, ozdobíme šlehačkou a podáváme.

Komentáře k receptu