Rajská polévka s dlouhozrnnou rýží
Suroviny
- 100 g Rýže neloupaná (Natural)
 - 1 kávová lžička Olej olivový
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Cibule
 - 1 hrst Bazalka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Vývar zeleninový
 - 1 kg Rajčata
 - 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 1241 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 5.8 mg
 - Draslík 1079.5 mg
 - Vláknina 14735.2 mg
 - Vitamín A 14735.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.2 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky a rozmixujeme. Česnek s cibulí oloupeme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
V pánvi zahřejeme olej, přidáme česnek a cibuli a osmahneme dozlatova. Vložíme rajčata a zalijeme zeleninovým vývarem.
 - 
                                3
Rýži propláchneme vodou a přisypeme k zelenině. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme tymián a cukr. Za občasného zamíchání 20 minut povaříme.
 - 
                                4
Vmícháme do polévky smetanu a případně ještě dochutíme.
 - 
                                5
Polévku na talíři ozdobíme nahrubo nakrájenými lístky bazalky.