Datlová polévka s burskými oříšky a zeleninou
Suroviny
- 115 g Fazolové lusky zelené
 - 1 kávová lžička Datle
 - 1 kávová lžička Krevetová pasta
 - 5 ks Šalotka
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 ks Galgan
 - 1 ks Čajot
 - 1 hrst Řeřicha
 - 1 hrst Roketa
 - 1 špetka Sůl
 - 3 stroužek Česnek
 - 5 šálek Vývar drůbeží
 - 0.25 šálek Kukuřice cukrová nakládaná
 - 2 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 3 polévková lžíce Arašídy
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 718 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 596.3 mg
 - Vláknina 2705.8 mg
 - Vitamín A 2705.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme pálivou směs ze šalotky nakrájené na kousky, rozmačkaného česneku, oloupaného a nakrájeného laosu, nasekaných chilli papriček, nepražených burských oříšků a krevetové pasty. Vše rozemeleme v mixéru. Přidáme trochu vývaru a směs vlijeme do pánvičky. Zalijeme zbytkem vývaru, přidáme drcené burské oříšky, cukr a cca 15 min povaříme.
 - 
                                2
Datlovou dužinu mezitím namáčíme 15 min v 5 lžících teplé vody. Scedíme, odstraníme semínka a šťávu dáme stranou.
 - 
                                3
Cca 5 min před dovařením dáme do vývaru na plátky nakrájený čajot, na kousky nakrájené fazole, kukuřici a zvýšíme intenzitu plamene. Minutu před koncem vmícháme lístky řeřichy a rokety. Přilijeme datlovou šťávu, dochutíme, rozdělíme do misek a podáváme. Můžeme dozdobit nasekanou zelenou chilli papričkou.