Piškotová bábovka s polevou
Suroviny
- 160 g Cukr krupice
 - 200 g Mouka polohrubá
 - 50 g Tuk ztužený
 - 10 g Čokoláda na vaření
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Citrony
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 56 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 250.8 mg
 - Draslík 159 mg
 - Vláknina 4313.3 mg
 - Vitamín A 4313.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.8 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Našleháme šlehačem žloutky s dvěma třetinami cukru a s horkou vodou. V míse ušleháme pevný sníh z bílků se zbylým cukrem. Mouku postupně zamícháme mouku s kypřícím práškem, ustrouhanou citronovou kůru a sníh. Hotové těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Bábovku vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme. Že je bábovka upečená, poznáme podle toho, že když do těsta vpíchneme naostřenou špejli, těsto se jí nechytá.
 - 
                                2
Po upečení necháme bábovku trošku prochladnout a vyklopíme ji na síto a necháme vychladnout. Poté bábovku polijeme čokoládovou polevou.
 - 
                                3
Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.