Ovocný koláč z jogurtů
Suroviny
- 600 g Meruňky
 - 300 g Jogurt bílý
 - 100 ml Cukr krupice
 - 250 ml Mouka polohrubá
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 špetka Skořice mletá
 - 0.5 šálek Cukr krupice
 - 1 šálek Mouka polohrubá
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 31 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 84 g
 - Cholesterol 97.8 mg
 - Draslík 549.5 mg
 - Vláknina 8473.8 mg
 - Vitamín A 8473.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse ušleháme vejce s cukrem a jogurtem. Přimícháme mouku s kypřícím práškem, těsto vložíme do ohnivzdorného pekáče vymazaného a vysypaného. Na povrchu rozložíme okapané kompotované nebo čerstvé ovoce, posypeme žmolenkou a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme, až těsto zrůžoví.
 - 
                                2
Žmolenku připravíme rozemnutím mouky, cukru, skořice s máslem.