Tomatová polévka s conchiglie
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 1278 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 543.3 mg
 - Vláknina 7985 mg
 - Vitamín A 7985 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.2 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vroucí vodě spaříme rajčata, vyjmeme a oloupeme. Překrojíme je na poloviny, odstraníme semena a dužninu nahrubo nakrájíme. Nakrájenou cibuli, drcený česnek a nakrájenou papriku smažíme asi 10 minut, průběžně promícháváme na oleji. Přidáme rajčata a ještě asi 10 minut podusíme.
 - 
                                2
Přidáme vývar, ochutíme rajčatovým protlakem, solí a pepřem. Potom polévku asi 15 minut zvolna vaříme pod pokličkou. Stáhneme z ohně a vmícháme bazalku. Necháme mírně vychladnout a rozmixujeme. Vrátíme do hrnce a zvolna zahříváme.
 - 
                                3
Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a vložíme do rozmixované polévky. Polévku prohřejeme.