Z červené řepy boršč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1423 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 13.5 mg
 - Draslík 659.2 mg
 - Vláknina 10102.5 mg
 - Vitamín A 10102.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.8 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozehřejeme máslo a na něm dozlatova osmažíme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, posypeme moukou, promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Červenou řepu očistíme, omyjeme, nakrájíme na malé kostky a vmícháme do vařící se polévky, kam ještě přisypeme nasekanou petrželovou nať a necháme vařit. Uvařenou polévku rozmixujeme, podle chuti osolíme, opepříme promícháme a teplou porcujeme na talíře. Na každý talíř do středu položíme 1 lžíci zakysané smetany.