Hrachová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 526 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 1.8 mg
 - Draslík 174.3 mg
 - Vláknina 8431.5 mg
 - Vitamín A 8431.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrách propláchneme a doměkka uvaříme ve směsi zeleninového a houbového vývaru. Poté slijeme a rozmixujeme.
 - 
                                2
Bylinky omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno. Vmícháme je do hrachového pyré, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a máslovou omáčkou.
 - 
                                3
Omáčka je vhodná k zelenině, zejména k houbám a kedlubnům.