Rajčatová polévka s těstovinami a bazalkou
Suroviny
- 750 g Rajčata
 - 155 g Těstoviny Conchiglie
 - 60 g Protlak rajčatový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 hrst Bazalka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 l Vývar drůbeží
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 998 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 539.6 mg
 - Vláknina 7812.8 mg
 - Vitamín A 7812.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.4 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou, zchladíme studenou, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a nahrubo nakrájíme.
 - 
                                2
Rozpálíme olej a orestujeme asi 10min najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a najemno nakrájenou papriku.
 - 
                                3
Poté přidáme rajčata a cca 10min podusíme. Zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, cukrem a rajčatovým protlakem. Pod pokličkou zvolna vaříme dalších 15min.
 - 
                                4
Odstavíme a vmícháme bazalku. Polévku necháme mírně vychladnout a rozmixujeme. Vrátíme do hrnce a zvolna zahříváme.
 - 
                                5
Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme a vložíme do polévky. Prohřejeme, rozdělíme do misek, můžeme dozdobit lístky bazalky a podáváme.