Muffiny s jahodami a rebarborou
Suroviny
- 250 g Jahody zahradní
 - 100 g Jogurt bílý
 - 125 g Máslo čerstvé
 - 80 g Pšeničná krupice
 - 150 g Cukr krupice
 - 150 g Mouka polohrubá
 - 200 g Reveň (Rebarbora)
 - 100 g Marcipánová hmota surová
 - 2 kávová lžička Cukr vanilka
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 kávová lžička Cukr moučkový
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 45 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 74.9 mg
 - Draslík 145.8 mg
 - Vláknina 2692.2 mg
 - Vitamín A 2692.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté jahody a rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Troubu předehřejeme na 180C.
 - 
                                3
Marcipán nejprve rozmačkáme a dohladka utřeme s máslem. Poté přidáme cukr, špetku soli, jogurt, krupici a vejce a rozmícháme do hladké směsi.
 - 
                                4
Přidáme nakrájenou rebarboru a třetinu jahod.
 - 
                                5
Těsto rozdělíme do plechu na muffiny a pečeme cca 35min.
 - 
                                6
Zbylé jahody rozmixujeme s vanilkovým cukrem a pomerančovým likérem.
 - 
                                7
Hotové muffiny podáváme přelité jahodovou omáčkou.