Karotkový krém s kuřecími nočky
Suroviny
- 200 g Kuřecí prsa
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Petržel - nať
 - 1 kávová lžička Pažitka
 - 2 ks Brambory
 - 2 ks Cibule
 - 6 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Žemle tuková
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 181 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 154 mg
 - Draslík 433.3 mg
 - Vláknina 17516.6 mg
 - Vitamín A 17516.6 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájenou mrkev orestujeme na másle, přidáme cibuli, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, zalijeme smetanou a trochou vody.
 - 
                                2
Přidáme na kousky nakrájené brambory a uvaříme doměkka. Poté vše rozmixujeme a prolisujeme na jemný krém.
 - 
                                3
Na nočky namočíme žemli do smetany a společně s kuřecím masem, solí, pepřem a bylinkami rozmixujeme na jemné pyré. Vytváříme nočky, které vaříme cca 10min ve vroucí vodě.
 - 
                                4
Polévku rozdělíme do misek, vložíme nočky a ihned podáváme.