Květák s hlívou ústřičnou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 10 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 861.7 mg
- Vláknina 10850 mg
- Vitamín A 10850 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 122.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytý květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. 
- 
                                2Oloupanou, najemno nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme na nudličky nakrájenou hlívu a znovu osmahneme. Podlijeme trochou vývaru z květáku a podusíme doměkka. 
- 
                                3Podušenou hlívu smícháme s růžičkami květáku, dochutíme vegetou a vložíme do remosky vyložené pečicím papírem. Pečeme 20-25 minut. 
- 
                                4Potom vše zalijeme vejci rozšlehanými ve smetaně (nebo v mléce) a dopečeme dozlatova. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        