Brambory zapečené s květákem a brokolicí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 13 g
- Sodík 369 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 196 mg
- Draslík 875.9 mg
- Vláknina 12456.5 mg
- Vitamín A 12456.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytý květák a brokolici rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. 
- 
                                2Ve slupce uvařené, oloupané brambory nakrájíme na kostky, promícháme je s nasekaným libečkem a s okapaným květákem a brokolicí. Osolíme, vložíme do remosky vyložené pečicím papírem a poklademe vločkami másla. 
- 
                                3Pokrm pečeme asi 25 minut, potom zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a dopečeme dozlatova. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        