Jogurtová zmrzlina s meruňkami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 4 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 16 mg
- Draslík 472.8 mg
- Vláknina 4000 mg
- Vitamín A 4000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Meruňky omyjeme, osušíme, rozpůlíme a vypeckujeme. 
- 
                                2Do hrnce vložíme cukr a necháme ho zkaramelizovat, nesmí však zhnědnout. Zalijeme vínem a mícháme, až se cukr zcela rozpustí. Do tohoto sirupu vložíme meruňky, vaříme mírným varem 10 minut, poté meruňky vyjmeme. 
- 
                                3Tvaroh smícháme s jogurtem, vanilkovým cukrem a třemi čtvrtinami karamelového sirupu. Hmotu dáme do zmrzlinového strojku a cca 15 minut ji mrazíme. Pokud nemáme strojek, vložíme směs do nádoby a necháme ji v mrazáku cca 2 hodiny. 
- 
                                4Hotovou zmrzlinu dáme společně s meruňkami na talířky a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        