Kotlety s volským okem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 14 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Vepřové kotlety
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 314.3 mg
  • Draslík 422.7 mg
  • Vláknina 79.5 mg
  • Vitamín A 79.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety umyjeme, rozkrojíme na dvě porce, osolíme, opepříme, naklepeme, položíme je na skleněnou misku a pokapeme olejem. Misku vložíme do mikrovlnné trouby, a maso dusíme 2 minuty, poté kotlety obrátíme na druhou stranu, na každou rozklepneme celé vejce, jež uprostřed propíchneme, misku vrátíme zpátky do mikrovlnné trouby a opět dusíme 2 minuty.

  • 2

    Hotové kotlety vyjmeme z trouby a servírujeme na mělké talíře.

Komentáře k receptu