Brambory s cizrnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 100 g Hrášek
  • 200 g Brambory
  • 20 ml Olej olivový
  • 60 ml Voda pitná
  • 1 ks Květák
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 381 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1187 mg
  • Vláknina 23850 mg
  • Vitamín A 23850 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 140 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory propíchneme na několika místech a dáme je na 10 minut do mikrovlnné trouby, aby se nám upekly doměkka. Mezitím si květák pokrájíme na růžičky a osmažíme ho v pánvi na oleji. Po minutě přidáme do pánve vodu a vaříme další dvě minuty, dokud nám květák trochu nezměkne.

  • 2

    Nyní přidáme namačkanou cizrnu s hráškem a vše ohříváme, dokud se vše důkladně neprohřeje. Brambory vyndáme z mikrovlnky, rozřízneme a naplníme směsí z pánve. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu