Mražený pěnový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 88 mg
 - Draslík 8.8 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smetanu, cukr a vanilkový lusk zahřejeme na mírném ohni asi 10 minut, dokud se cukr nerozpustí. Nevaříme. Zakryjeme a necháme louhovat asi 15 minut. Přecedíme, odstraníme vanilku a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Bílky ušleháme dotuha. Smícháme s vychladlou smetanou, přilijeme brandy a necháme znovu vychladit.
 - 
                                3
Vlijeme do mělké nádoby nebo do nádoby na zmrzlinu a zmrazíme do polotuhého stavu. Směs dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Vrátíme do mrazáku a zmrazíme. Tento postup opakujeme, dokud se krém zcela nezmrazí.
 - 
                                4
Před podáváním necháme nádobu se zmrzlinou asi 10 minut stát při pokojové teplotě.