Jehněčí plátky na cibulce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Jehněčí krkovice
  • 2 kávová lžička Omáčka sojová světlá
  • 4 kávová lžička Omáčka sójová
  • 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř sečuánský
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 88.9 mg
  • Draslík 395.2 mg
  • Vláknina 685 mg
  • Vitamín A 685 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso předem zabalíme a necháme cca 1 h vychladit v mrazáku, aby ztuhlo. Poté je nakrájíme na tenké plátky, vložíme do mísy, přidáme 2 lžičky sherry, světlou sójovou omáčku a pepř. Důkladně promícháme a necháme 15 - 30 min. marinovat.

  • 2

    Mezitím si připravíme omáčku. Smícháme zbytek sherry se solí, cukrem, sójovou omáčkou a dvěma lžičkami sezamového oleje a odložíme.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, nadrobno nakrájený česnek zlehka osmahneme a přidáme maso. Restujeme cca 1 min, poté přelijeme omáčkou a krátce zamícháme. Přidáme na proužky nakrájenou cibulku a krájený koriandr a za stálého míchání povaříme, dokud cibulka nezměkne.

  • 4

    Hotové jídlo rozdělíme na jednotlivé porce a pokapeme zbytkem sezamového oleje.

Komentáře k receptu