Makové semifreddo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 47 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 284 mg
 - Draslík 124.3 mg
 - Vláknina 4040 mg
 - Vitamín A 4040 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do horké vodní lázně dáme ohnivzdornou nádobu, do ní rozklepneme celá vejce, přidáme žloutky, vanilkový cukr a krupicový cukr. Šleháme asi 5 minut ručním šlehačem než směs zhoustne a zesvětlá. Odstavíme z lázně a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Na pánvi asi 2 minuty ohříváme mák s medem.
 - 
                                3
Ušleháme velmi hustou šlehačku a opatrně do ní zašleháme připravenou vaječnou směs a nakonec mák.
 - 
                                4
Zmrzlinu necháme nejméně 6 hodin nebo do druhého dne v mrazáku.