Rybí polévka s tofu
Suroviny
- 200 g Sýr sójový - Tofu
 - 100 g Cibule
 - 600 g Platýz - filety
 - 20 ml Likér anýzový
 - 1 kávová lžička Sardelová pasta
 - 1 ks Okurka salátová
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Vývar rybí
 - 1 balení Směs 8 bylinek - mražená
 - 3.5 polévková lžíce Olej sezamový
 - 2.5 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 921 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 72 mg
 - Draslík 987.5 mg
 - Vláknina 4705 mg
 - Vitamín A 4705 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.7 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky platýse omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky. Oloupanou okurku podélně rozpůlíme, odstraníme semena a nakrájíme na trojhránky.
 - 
                                2
Ve woku rozpálíme olej a rybu i okurku na 2-3min orestujeme. Přimícháme bylinkovou směs, nakrájený česnek a cibuli. Přilijeme rybí vývar a poté do polévky přidáme sardelovou pastu. Mícháme dokud se pasta nerozpustí. Dochutíme sójovou omáčkou a anýzovkou. Na mírném ohni zvolna vaříme cca 10min.
 - 
                                3
Tofu nakrájíme na kostičky a zhruba 3minuty před dokončením je přidáme do polévky. Polévku rozdělíme do šálků a můžeme podávat.