Lipská nudlová polévka se smrži
Suroviny
- 100 g Těstoviny konzumní
 - 400 g Zeleninová směs jarní - mražená
 - 100 g Cibulka jarní
 - 100 g Smrže sušené
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 5 ks Pepř černý celý
 - 1 špetka Muškátový květ
 - 1 špetka Sůl bylinková
 - 1.5 l Vývar zeleninový
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 688 kcal
 - Sacharidy 103 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1792 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 192.1 mg
 - Draslík 1217.7 mg
 - Vláknina 50505.3 mg
 - Vitamín A 50505.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38 mg
 - Vitamín E 4.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oprané smrže zalijeme horkou vodou a necháme bobtnat půl hodiny, poté dáme okapat na cedník a okapané nakrájíme na drobné kousky. Zmraženou zeleninu necháme rozmrazit.
 - 
                                2
Na rozpáleném oleji podusíme 8 minut rozpůlené cibulky a zeleninu.
 - 
                                3
Zeleninový vývar uvedeme do varu, přidáme podušenou zeleninu s cibulkami a společně vaříme na mírném ohni 10 minut. Poté přidáme mušličky, okapané smrže a povaříme 8 minut.
 - 
                                4
Polévku osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ. Žloutky rozmícháme a rozpustíme v polévce. Polévku již nevaříme a ihned servírujeme.