Pikantní játrové špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 994 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 769.9 mg
 - Vláknina 7045 mg
 - Vitamín A 7045 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravená játra očistíme, odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Špejle namočíme do studené vody. Šalotku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Jablka zbavíme jádřince a dužinu nakrájíme na silné dílky.
 - 
                                2
Necháme okapat špejle, pak na ně napichujeme střídavě kousky jater, dílky jablek a šalotku.
 - 
                                3
Olivový olej rozehřejeme a špízy opékáme z každé strany 2-3 minuty. Pté vyjmeme a pokapeme octem balsamico.
 - 
                                4
Špízy osolíme a opepříme dle chuti. Med s máslem ohřejeme, zbývající jablka a cibuli osmažíme na zbylém oleji a podáváme ke špízům.