Pad thai
Suroviny
- 250 g Krevety tygří - loupané
 - 350 g Nudle rýžové
 - 250 g Mungo klíčky
 - 115 g Arašídy
 - 1 ks Chilli paprička
 - 4 ks Šalotka
 - 2 ks Limetka
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 830 kcal
 - Sacharidy 119 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 582 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 117 g
 - Cholesterol 311 mg
 - Draslík 807.2 mg
 - Vláknina 11805 mg
 - Vitamín A 11805 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.7 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olej smícháme s nasekanou chilli papričkou zbavenou semínek a s nasekaným koriandrem. Polovinu směsi zahřejeme ve woku, přidáme očištěné a omyté krevety, krátce je orestujeme a vyjmeme.
 - 
                                2
Do pánve přilijeme zbylý olej s koriandrem, vsypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku a restujeme 1 minutu. Přidáme cukr, rozšlehaná vejce a mícháme do zhoustnutí.
 - 
                                3
Do základu vmícháme obě omáčky, limetkovou šťávu, v horké vodě předem namočené nudle, mungo a krevety. Restujeme 2 minuty. Vsypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, polovinu nasekaných arašídů a restujeme ještě 1 minutu.
 - 
                                4
Pokrm podáváme posypaný zbylými arašídy a ozdobený dílkem limetky.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                