Bambusové výhonky se špenátem
Suroviny
- 180 g Bambusové výhonky konzervované
 - 230 g Špenát listový čerstvý
 - 300 ml Vývar zeleninový
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Sůl
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 - 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 116 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 587 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 1.4 mg
 - Draslík 478.6 mg
 - Vláknina 5382.3 mg
 - Vitamín A 5382.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.7 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve woku rozehřejeme olej, přidáme očištěný, nakrájený špenát, bambusové výhonky a za stálého obracení opékáme asi 1 minutu. Vmícháme prolisovaný česnek, na proužky nakrájené chilli papričky, skořici a vše krátce opečeme.
 - 
                                2
Potom do směsi přilijeme vývar, přidáme cukr, sůl a sójovou omáčku. Pod pokličkou vaříme asi 5 minut.
 - 
                                3
Hotový pokrm upravíme na nahřátou mísu a ihned podáváme.