Těstoviny s olihní a mořskými plody
Suroviny
- 60 g Hrášek
 - 100 g Krevety tygří - loupané
 - 100 g Olihně
 - 350 g Těstoviny Capellini
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 4 ks Hřebenatka
 - 1 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Sherry brandy
 - 1 polévková lžíce Omáčka Shoyu
 - 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 337 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 97.7 mg
 - Draslík 271.6 mg
 - Vláknina 12524 mg
 - Vitamín A 12524 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.1 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme oliheň. Rozřízneme ji, vnitřek ostrým nožem nařízneme do kříže, poté oliheň nakrájíme na dvoucentimetrové kousky, v misce zalijeme horkou vodou. Ve chvíli, kdy se kousky zkroutí, přecedíme je a ochladíme studenou vodou. V misce rozmícháme škrob s lžící vody, poté přidáme půl bílku a ve směsi ze všech stran obalíme vyloupané a pokrájené hřebenatky a vyloupané, hřbetní žilky zbavené krevety.
 - 
                                2
Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, přecedíme je a necháme na teple.
 - 
                                3
V mezičase v pánvi na oleji za stálého míchání orestujeme hrachové lusky, kousky olihně spolu s hřebenatkami a krevetami. Po dvou minutách přidáme sojovou omáčku, cukr, cibulky pokrájené na tenké plátky a sherry. Směs necháme ještě minutu prohřívat.
 - 
                                4
Těstoviny rozdělíme do talířů, na ně naklademe omáčku s masem a ihned podáváme.