Smažený krocan s hrachovými lusky
Suroviny
- 115 g Hrachové lusky
 - 55 g Ořechy Kešu
 - 230 g Kaštany vodní
 - 450 g Drůbeží maso
 - 1 kávová lžička Med včelí
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Zázvor celý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 hrnek Rýže dlouhozrnná
 - 2 polévková lžíce Olej sezamový
 - 6 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 733 kcal
 - Sacharidy 99 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 73 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 90 mg
 - Draslík 547.2 mg
 - Vláknina 5109 mg
 - Vitamín A 5109 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme v mělké nádobě sezamový olej s citronovou šťávou, zázvorem, medem a česnekem. Poté přidáme krocaní maso a promícháme. Zakryjeme nádobou a necháme 4 hodiny marinovat.
 - 
                                2
Minutu povaříme v osolené vodě hrachové lusky. Poté scedíme, opláchneme pod studenou vodou a odložíme na později.
 - 
                                3
Z nádoby vyndáme marinované maso, osušíme a uschováme zbylou marinádu.
 - 
                                4
Předehřejeme pánev a přilejeme arašídový olej, kešu oříšky a dozlatova osmahneme - 2 minuty. Poté oříšky vyndáme a odložíme na později.
 - 
                                5
Na pánev vložíme krocaní maso a dozlatova osmahneme po dobu 4 minut. Přidáme jarní cibulku, vodní kaštany, hrachové lusky a zbytek marinády. Necháme povařit, dokud maso nezměkne a omáčka nezačne bublat. Nakonec přidáme kešu oříšky, zamícháme a podáváme.
 - 
                                6
Jako přílohu doporučujeme rýži.