Kachní prsa s ananasem
Suroviny
- 200 g Ananas
 - 5 g Sůl
 - 50 g Zázvor celý
 - 80 g Cibulka jarní
 - 400 g Kachní prsa
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Koření Čína
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 557 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 77 mg
 - Draslík 475.4 mg
 - Vláknina 2276 mg
 - Vitamín A 2276 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme koření na čínu, sójovou omáčku, rýžové víno a cukr. Kachní prsíčka zbavíme kůže a nakrájíme na nudličky. Vložíme do marinády a necháme 20 minut uležet.
 - 
                                2
Rozpálíme wok s olejem. Kachní prsa vyjmeme z marinády a marinádu uchováme. Kachnu 2 minuty opékáme za stálého míchání na prudkém plameni. Přidáme papriku, strouhaný zázvor a bílou část jarních cibulek nakrájenou na kolečka a mícháme ještě 4 minuty, dokud paprika nezačne měknout.
 - 
                                3
Vložíme na kostičky nakrájený ananas i se štávou a marinádu. Mícháme 2 minuty. Podle chuti dosolíme. Posypeme zelenými částmi jarních cibulek a ihned podáváme.