Na kokosovém kari kuře
Suroviny
- 100 g Kokos - mletý (Kopra)
 - 175 g Kompot ananasový
 - 450 g Kuřecí prsa
 - 150 g Okra - Ibišek jedlý
 - 1 ks Cibule
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 dl Vývar drůbeží
 - 1.5 dl Jogurt bílý
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Kari pasta
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 371 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 72 mg
 - Draslík 638.8 mg
 - Vláknina 15930 mg
 - Vitamín A 15930 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.4 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozehřejeme v pánvi olej, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a osmahneme.
 - 
                                2
Odkrojíme z okra stopky, dáme do pánve pokrájenou cibuli, česnek, okry a smažíme 3 minuty.
 - 
                                3
Smícháme kari pastu s kuřecím vývarem a citronovou šťávou a přilijeme do pánve. Uvedeme do varu a pod pokličkou vaříme 30 minut. Do směsi vmícháme strouhaný kokos a 5 minut povaříme.
 - 
                                4
Přidáme ananas, jogurt, koriandr a povaříme za častého míchání 2 minuty.
 - 
                                5
Okamžitě podáváme.