Krůtí nudličky se zeleninou
Suroviny
- 400 g Cuketa
 - 600 g Krůtí prsa
 - 250 g Kukuřice cukrová
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 20 g Petržel - nať
 - 10 g Citronová kůra
 - 150 g Paprika červená
 - 40 ml Olej olivový
 - 1.77 ml Olej olivový
 - 120 ml Víno bílé
 - 40 ml Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 596 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 97.5 mg
 - Draslík 1011.4 mg
 - Vláknina 7515.5 mg
 - Vitamín A 7515.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 87.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Marináda: smícháme víno, citronovou šťávu a kůru, olej, sůl a pepř. Nudličky z krůtího masa promícháme marinádou, přikryjeme a necháme v chladničce 30 minut marinovat.
 - 
                                2
Cukety šikmo nakrájíme na silné plátky a papriku na dlouhé tenké nudličky. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme cukety, kukuřici, zelenou papriku a 2 minuty průběžně promícháváme a zprudka smažíme. Děrovanou natěračkou zeleninu vyjmeme a udržujeme teplou.
 - 
                                3
Z marinády vyjmeme krůtí maso, marinádu uchováme. Maso dáme do woku a 5 minut průběžně promícháváme a dozlatova smažíme.
 - 
                                4
Maso zalijeme marinádou a 3 minuty doměkka podusíme. Do woku vrátíme zeleninu a prohřejeme ji. Směs ochutnáme, osolíme a opepříme. Ihned podáváme, zdobíme petrželkou a stočenými kolečky citronu.