Kuře Chop-suey
Suroviny
- 10 g Celer - nať
 - 500 g Cibule
 - 1000 g Kuřecí prsa
 - 400 g Pórek
 - 200 g Vejce slepičí
 - 30 g Sůl
 - 100 g Česnek
 - 500 g Žampiony čerstvé
 - 200 g Fazole bílé
 - 300 g Paprika sterilovaná
 - 20 g Glutasol
 - 100 g Houby černé
 - 200 g Celer sterilovaný
 - 10 g Chilli koření mleté
 - 150 g Solamyl
 - 150 ml Omáčka sójová
 - 160 ml Víno bílé
 - 300 ml Olej stolní
 - 100 ml Vývar drůbeží
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 1842 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 165.4 mg
 - Draslík 1231.9 mg
 - Vláknina 12202.5 mg
 - Vitamín A 12202.5 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.7 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí svalovinu (stehna, prsíčka) opláchneme, nakrájíme na kostičky, osolíme, smícháme s vejci a s částí máčeného škrobu a necháme asi hodinu odležet.
 - 
                                2
Potom maso opečeme v horkém tuku dozlatova. Opečené maso vyjmeme a necháme okapat na cedníku.
 - 
                                3
Do zbylého tuku dáme postupně pórek, česnek nakrájený na kostičky, jemně nakrájenou cibuli, černé houby, kapie a na plátky nakrájené žampiony. Vše promícháme a přidáme vařené fazole, sterilovaný celer a omytou, překrájenou celerovou nať.
 - 
                                4
Přidáme opečené maso a čili koření, zamícháme a zalijeme zálivkou z vývaru, vína, glutasolu, sójové omáčky a zbylého máčeného škrobu.
 - 
                                5
Nakonec pokrm promícháme a ještě krátce prohřejeme.