Tofu-zeleninová pánev s kokosovým mlékem
Suroviny
- 200 g Brokolice
 - 250 g Sýr sójový - Tofu
 - 20 g Zázvor celý
 - 100 g Fazolové lusky zelené
 - 100 g Hrachové lusky
 - 200 ml Mléko kokosové
 - 0.5 kávová lžička Kurkuma
 - 0.5 kávová lžička Limetková šťáva
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Cuketa
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Citronová tráva
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej řepkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 92 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 995 mg
 - Vláknina 14288.5 mg
 - Vitamín A 14288.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 106.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Osušené tofu nakrájíme na stejné kousky. Očištěnou mrkev a papriky nakrájíme na nudličky, cuketu na kolečka a brokolici rozdělíme na růžičky. Oloupaný zázvor spolu s citronovou trávou a chilli papričkou nasekáme najemno. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky.
 - 
                                2
Ve velké pánvi (nejlépe ve woku) rozehřejeme olej a opečeme na něm tofu po všech stranách. Přidáme cibuli, zázvor, citronovou trávu a kurkumu. Necháme zvolna změknout, potom přisypeme hrášek z lusků a necháme trochu zkaramelizovat. Přidáme připravenou zeleninu, chilli, česnek a vše restujeme za stálého míchání 2-3 minuty. Potom vmícháme hrachové lusky, zalijeme pomerančovou šťávou, kokosovým mlékem a povaříme doměkka. Nakonec dochutíme limetkovou šťávou, osolíme a opepříme.