Kokosová polévka s kachnou
Suroviny
- 100 g Hlíva ústřičná
 - 100 g Fazolové lusky zelené
 - 600 g Kachní prsa
 - 400 ml Vývar drůbeží
 - 500 ml Mléko kokosové
 - 1 ks Zázvor celý
 - 2 ks Šalotka
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Limetka
 - 2 ks Limetka kafrová
 - 1 ks Koriandr čerstvý
 - 1 hrst Bazalka
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Kari pasta
 - 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 692 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 431 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 115.5 mg
 - Draslík 1104.2 mg
 - Vláknina 3100.5 mg
 - Vitamín A 3100.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, oloupaný česnek nasekáme najemno, očištěnou hlívu omyjeme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Fazolky omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Zázvor nastrouháme, koriandrový kořen oloupeme a nakrájíme na plátky. Limety oloupeme a kůru nasekáme najemno. Dužinu nakrájíme na plátky.
 - 
                                3
Chilli papričku rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na tenké nudličky.
 - 
                                4
Ve woku rozpálíme olej a orestujeme na něm maso s cibulí a česnekem. Po cca 4min přidáme hlívu, fazolky, zázvor, koriandr, limety a chilli papričku. Zalijeme vývarem, kokosovým mlékem a asi 300ml vody.
 - 
                                5
Na mírném ohni vaříme cca 6min. Ochutíme kari pastou.
 - 
                                6
Polévku rozdělíme do misek, posypeme otrhanými lístky bazalky a ihned podáváme.