Brambory s hermelínem
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
 - 120 ml Mléko polotučné
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Sýr Hermelín (Camember, Encián)
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 kg Brambory
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Tuk
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 341 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 59.5 mg
 - Draslík 1176.5 mg
 - Vláknina 14630.7 mg
 - Vitamín A 14630.7 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve slané vodě uvaříme ve slupce brambory, vychladlé oloupeme a nastrouháme. Okořeníme je muškátovým oříškem, osolíme, promícháme a dáme do vymazané zapékací mísy na 15 minut zapéct.
 - 
                                2
Nakrájíme hermelín na kostičky a slaninu na nudličky.
 - 
                                3
Oloupeme a nakrájíme cibuli a na pánvi ji na rozehřátém tuku osmahneme.
 - 
                                4
Do osmažené cibule přidáme hermelín a opepříme a přidáme kmín.
 - 
                                5
Směsí potřeme mírně zapečené brambory, zalijeme mlékem, posypeme nakrájenou slaninou a strouhankou.
 - 
                                6
15 minut ještě zapečeme.
 - 
                                7
Ozdobíme nasekanou petrželkou.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            

