Parmice červená s těstovinami
Suroviny
- 450 g Těstoviny Vermicelli
 - 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Šalotka
 - 1 ks Citrony
 - 3 ks Ančovička - filety
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 stroužek Česnek
 - 2.5 l Voda pitná
 - 3 dl Víno bílé
 - 1 kg Parmice
 - 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.09 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1066 kcal
 - Sacharidy 165 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 557 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 163 g
 - Cholesterol 146.3 mg
 - Draslík 1692.3 mg
 - Vláknina 14941.2 mg
 - Vitamín A 14941.2 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.2 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do velkého kastrolu dáme plátky červené parmice. Nalijeme do něj víno, přidáme nasekanou šalotku, citronovou kůru a šťávu, česnek, muškátový oříšek a ančovičky. Osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a v předehřáté troubě zapékáme 35 minut.
 - 
                                2
Rybí plátky přemístíme na ohřátou mísu. Dáme stranou a udržujeme teplé. Do pánve nalijeme vypečenou tekutinu a přivedeme k varu. Vaříme 25 minut, dokud se polovina nevypaří. Smícháme v misce solamyl se smetanou a přidáme do omáčky, aby zhoustla.
 - 
                                3
Hrnec lehce osolené vody přivedeme k varu, do ní dáme vermicelli a olej a vaříme 10 minut. Poté je scedíme a dáme na ohřátou servírovací mísu.
 - 
                                4
Na vermicelli vložíme plátky červené parmice a přelijeme je omáčkou. Okamžitě podáváme.