Krémový koláč s broskvemi
Suroviny
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 174 g Máslo čerstvé
 - 200 g Cukr krupice
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 60 g Cukr krupice
 - 150 ml Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 5 ks Broskve
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 851 kcal
 - Sacharidy 108 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 157 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 244.9 mg
 - Draslík 337.9 mg
 - Vláknina 8841 mg
 - Vitamín A 8841 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.1 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 44.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku smícháme se solí, máslem a studenou vodou na drobenku. Vypracujeme vláčné těsto, které rozválíme na kulatý plát po celém obvodu o 4 cm větší než forma na koláč o průměru 20-23 cm, těsto rozložíme do formy. Odkrojíme okraje těsta tak, aby po celém obvodu formy tvořilo převis 2,5 cm, ten založíme a utvoříme z něj ozdobný okraj.
 - 
                                2
Čtyři broskve oloupeme a nakrájíme na plátky 5 mm silné. Rozložíme je na těsto v kruzích tak, aby se překrývaly. Utřeme smetanu, žloutky, cukr a mouku. Směsí zalijeme broskve.
 - 
                                3
Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 30 minut, mezitím si připravíme drobenku z másla, mouky, skořice a cukru. Po 30 minutách pečení drobenkou posypeme koláč a pečeme ještě 15 minut.
 - 
                                4
Hotový koláč necháme ve formě zcela vychladnout. Střed ozdobíme plátky zbylé broskve.