Dánská koruna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 729 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 56.3 mg
 - Draslík 187.7 mg
 - Vláknina 4440 mg
 - Vitamín A 4440 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo rozmícháme s moučkovým cukrem a mandlovým práškem.
 - 
                                2
Těsto vyválíme na 3 mm silný plát. Potřeme krémem a posypeme hrozinkami.
 - 
                                3
Srolujeme do válce, jehož konce navlhčíme, slepíme a vytvarujeme tak do kruhu.
 - 
                                4
Přemístíme na vymazaný plech. Těsto po 2,5 cm nastřihneme do 1 cm hloubky těsta. Vznikne tak roztřepený kruh.
 - 
                                5
Každý druhý kousek otočíme do středu kruhu, dáváme pozor, abychom těsto neroztrhli či nedeformovali.
 - 
                                6
Přiklopené mísou necháme 90 minut kynout.
 - 
                                7
Poté upečeme při 265 °C na 2 minuty, poté teplotu snížíme na 195 °C a pečeme dalších 30 minut.
 - 
                                8
Podáváme vychladlé, posypané moučkovým cukrem.